Kurací steak s bylinkovým cottage fotorecept

martinis - fotkamartinis, 23. februára 2014 17:29
Ďalšie recepty »
Kurací steak s bylinkovým cottage (fotorecept)Foto: martinis

Dnes som pripravoval kuracie prsia na grile a upiekol som k nim zemiaky s rozmarínom, podával s polníčkovým šalátom a bylinkovým cottage :)

3
porcie
50 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

3 ks (alebo 2 väčšie)
6 ks (menšie)
 bal.
z 1/2 citróna
 štipka
podľa chuti
 na zemiaky a vymazanie plechu
2 PL (na šalát)
60 g (1/2 balenia)
1/2 ks
3 PL
 na ozdobu
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru necháme rozohriať na 200 °C. Zemiaky očistíme, umyjeme a nahusto do nich urobíme hlbšie zárezy, vymastíme malý pekáčik, zemiaky doň naukladáme a posypeme soľou a lístkami rozmarínu. Pokvapkáme olejom a dáme piecť na 40 minút.

  2. 2

    Cottage zmiešame s citrónovou šťavou a nasekáme bylinky, ktoré doň taktiež vmiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Polníček umyjeme, otrasieme z neho vodu a premiešame s nakrájanou cibuľou. Rozdelíme na taniere a pripravíme zálievku zmiešaním balzamika, soli, korenia a olivového oleja.

  3. 3

    Mäso umyjeme, podľa potreby prekrojíme alebo urobíme niekoľko zárezov do hrubšej časti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Osolíme a ochutíme čerstvo namletým čiernym korením, gril necháme poriadne rozohriať. Grilujeme po 4 minúty z každej strany, tento čas sa môže líšiť podľa hrúbky mäsa.

  4. 4

    Hotové zemiaky vyberieme z rúry, preložíme na taniere a otvoríme v mieste zárezov, kde ich naplníme ochuteným cottage. Polníček tesne pred podávaním pokvapkáme zálievkou a podávame spolu s mäsom, na ktoré ešte možno pridať kúsok masla, a dielikmi citrónu :)

    Kurací steak s bylinkovým cottage (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nájdete aj tu : http://martidee.wordpress.com/2014/02/23/nedelny-obed-kuracie-steaky-s-bylinkovym-cottage/

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist