Kurací sen

saska22 - bez fotkysaska22, 23. februára 2014
Kurací sen
Foto: saska22

Chutna nedela dobrotka

6
porcií
35 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1,5 dc
2 ks
1 kg
1 téglik
1 ks (pyre)
4 plátky
Marinada:




Postup

  1. 1

    Ako prve si nakrajame maso ako na rezne,nakrajame cibulku na vacsie kusky.

  2. 2

    Urobime si marinadu na masko: na kuracie maso pridame oregano,bazalku ktore rozdrvyme v dlaniach pridame vegetu,sol ale nie vela aby sme nepresolili pridame taktiez cervenu papriku a nakoniec vlejeme na masko olej tak 3 pl lyzice dokladne premiesameaby sa nam marinada dostala vsade a nechame odlezat do chladnicky minimalne 30 min kludne aj dlhsie podla casu ktoru mate na pripravu.

  3. 3

    Namarinovane masko viberieme z chladnicky,nakarjanu cibulku rozlozime na plech a zakrijeme s meskom podlejeme torchou vody s paradajkovym pretlakom zakrijeme alobalom po cca 30 min dame na to smotanu na varenie a zmiesame s omackou po 15 min je hotovy Kuraci sen Dobru CHUT!!!!!!

Diskusia k receptu

gubics
Robím kuracie plátky podobne až na to, že od kedy som sa dočítala, že glutamát sodný, je zdraviu škodlivý, tak som ho prestala používať resp.použijem len trochu tak na špičku noža. Nachádza sa vo všetkých potravinách a je povolená pridávať ju do hotových jedál alebo polotovarov. Jej značka je 621, ale vôbec by ho nemali používať ľudia, ktorí ťažko tolerujú glutamát sodný, alebo kyselinu glutamátovú, resp. ľudia s vysokým krvným tlakom, pri väčšom množstve môže u citlivých ľudí spôsobiť aj smrť. Nechcem nikoho strašiť, doteraz aj ja som všetko dochucovala vegetou, a tej základ je práve ten glutamát sodný, a ostatné ingrediencie sú sušená zelenina na jemno pomletá. (dajte si do Googla glutamát sodný, alebo kyselina glutamátová, a prekvapíte sa aké svinstvo jeme už desiatky rokov)
2010
@gubics , aj ja mam vysoky tlak ale daako viac doverujem japoncom ako slovakom ( daako ziju dlhsie ) a tak som presiel na glutamat 621 a nesolim...
evanaaa
@gubics , ak už chceš vegetu, alebo niečo podobné, taj ja aj Zdravita, alebo Podravka bez glutamátu, môžeš si vybrať, nie je všade len glutaman......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia