Foto: mythra
Inšpirovala som sa receptom od Alinka76, takže ďakujem :) Toto je moja verzia so seitanom na vrchu :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z rozmrazeného špenátového pretlaku, múky a soli urobíme cesto, musí byť dostatočne husté, až lepivé, aby sa halušky nerozpadli. Medzitým si dáme zovrieť vodu v hrnci.
-
2
Do vriacej vody cez haluškovník pretláčame halušky, ktoré sú hotové za pár minutiek po vyplávaní na povrch. Ja som robila každú halušku ručne, pretože som ich chcela väčšie :) Scedíme, opláchneme pod studenou vodou a premiešame s trochou oleja, keby sa lepili.
- 3
V malom hrnci dáme variť mlieko, v ktorom roztrepeme Sojakrém. Varíme len krátko, dokým sa nespraví rozpustená omáčka.
- 4
Halušky premiešame ešte v miske, alebo zalejeme omáčkou priamo v tanieri. Podávala som s na kocky opečeným seitanom, ale možu sa podávať s opraženou cibuľkou, šampiónmi, a pod., ako komu chutí :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu