Vegan špenátové halušky

mythra - fotkamythra, 27. februára 2014
Vegan špenátové halušky
Foto: mythra

Inšpirovala som sa receptom od Alinka76, takže ďakujem :) Toto je moja verzia so seitanom na vrchu :)

4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Halušky:
1 bal.
podľa potreby
Omáčka:
2 ks
150 ml
Na vrch:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z rozmrazeného špenátového pretlaku, múky a soli urobíme cesto, musí byť dostatočne husté, až lepivé, aby sa halušky nerozpadli. Medzitým si dáme zovrieť vodu v hrnci.

    Vegan špenátové halušky - obrázok 1
  2. 2

    Do vriacej vody cez haluškovník pretláčame halušky, ktoré sú hotové za pár minutiek po vyplávaní na povrch. Ja som robila každú halušku ručne, pretože som ich chcela väčšie :) Scedíme, opláchneme pod studenou vodou a premiešame s trochou oleja, keby sa lepili.

  3. 3

    V malom hrnci dáme variť mlieko, v ktorom roztrepeme Sojakrém. Varíme len krátko, dokým sa nespraví rozpustená omáčka.

  4. 4

    Halušky premiešame ešte v miske, alebo zalejeme omáčkou priamo v tanieri. Podávala som s na kocky opečeným seitanom, ale možu sa podávať s opraženou cibuľkou, šampiónmi, a pod., ako komu chutí :) Dobrú chuť :)

    Vegan špenátové halušky - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia