Foto: martinis
Jedno z veľmi jednoduchých a tiež lacných jedál, ktoré sa tradične pripravujú s klobáskou či inou údeninou. Mne chutia s údeným tofu a nakladanou Zobraziť celý popisJedno z veľmi jednoduchých a tiež lacných jedál, ktoré sa tradične pripravujú s klobáskou či inou údeninou. Mne chutia s údeným tofu a nakladanou zeleninou :)
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Rúru necháme rozohriať na 180 °C, funkciu teplovzdušného grilu. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, tofu zasa na kocky. Všetko spolu zmiešame v mise.
- 2
Ochutíme veľkou štipkou soli, čerstvo namletým čiernym korením a mletou paprikou, potom opäť premiešame. Malý pekáčik vymastíme olejom, zmes doň rozložíme, pokvapkáme olejom a prikryté dáme piecť na 45 minút. Hotové jedlo preložíme na tanier, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s nakladanou zeleninou.
- 2
@fialka49 ak mám mladé zemiaky, aj ja ich robím v šupke, vtedy to je ešte o trochu lepšie :)
@micanela a @anina6 sme na tom veľmi podobne :)
@mariamka tofu sa určite oplatí používať, treba vyskúšať všetky varianty, aby si zistila, ktoré sa na čo hodí a chutí najviac, ďakujem ;)