Morčacie rezníky na hubách shiitake a sušených paradajkách
Mala som chuť na morčacie mäso a v chladničke bolo posledných pár húb shiitake. Vznikol z toho tento recept...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie stehno zbavíme kože a šliach a naporcujeme na malé rezníky. Jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Huby pokrájame na plátky, paradajky na väčšie kúsky a cibuľu na drobno. Bujónovú kocku rozpustíme vo vriacej vode, cca 2 dcl.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej a rezníky na rýchlo opečieme z oboch strán, opečené rezne vkladáme do hrnca, v ktorom sa budú dusiť. Vo výpeku opečieme cibuľu, pridáme huby. Keď pustia šťavu, pridáme aj paradajky a po minútke všetko prilejeme k mäsu. Pridáme víno. Zalejeme vriacim rozpusteným bujónom a podľa potreby dolejeme čistou vriacou vodou len do tej výšky aby boli rezne ponorené. Premiešame a necháme prikryté variť na slabom ohni približne 1 a pol hodiny. Občas premiešame.
- 3
Mäsko je šťavnaté, jemnej chuti a na jazyku sa rozpadáva. Podávame so zeleninovým šalátom, poprípade s ryžou natural. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu