Grécke kura podľa Jamieho Olivera fotorecept

prestigio - bez fotkyprestigio, 25. februára 2014
Grécke kura podľa Jamieho Olivera (fotorecept)
Foto: prestigio

Jednoduché, rýchle, zdravé, mimoriadne chutné jedlo podľa Jamieho Olivera, ktoré nielen, že výborne chutí, ale navyše aj veľmi efektne vyzerá. Pripravujem ho vždy, keď Zobraziť celý popisJednoduché, rýchle, zdravé, mimoriadne chutné jedlo podľa Jamieho Olivera, ktoré nielen, že výborne chutí, ale navyše aj veľmi efektne vyzerá. Pripravujem ho vždy, keď mám málo času a veľa stravníkov :) Úspech zaručený.

4-6
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks
4 ks
200 g
40 g
400 g
1/2 ks
250 g
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. V pôvodnom recepte Jamie používa čierne olivy, ale mne viac chutia zelené, tak som použil tie. Hrášok môže byť čerstvý alebo pokiaľ použijete mrazený ako ja, tak ho stačí zaliať vriacou vodou a po pár minútach scediť a chutí ako čerstvý.

    Grécke kura podľa Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuskus netreba variť, iba zaliať vriacou vodou v pomere 1 hrnček kuskusu a 2 hrnčeky vriacej vody, pridať soľ a prikryť. Kuskus vsiakne všetku vodu a je hotový do desiatich minút.

    Grécke kura podľa Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, pridáme soľ, čierne korenie, oregano, korenie podľa chuti (mne sa osvedčilo čínske 5 chutí - aj keď má od Grécka riadne ďaleko :) ) a šťavu z polovice citróna.

    Grécke kura podľa Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici si rozpálime olej a opečieme mäso, stačí 3-4 minúty z každej strany.

    Grécke kura podľa Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uhorku nastrúhame, netreba ani šúpať, len dobre umyť. Pridáme jogurt, soľ, čierne korenie a šťavu z polovice citróna, a dobre premiešame.

    Grécke kura podľa Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Papriku, čili papričku, cibuľku a olivy nakrájame na malé kúsky, pridáme hrášok a kuskus. Túto zmes rozložíme do väčšej misy alebo plechu na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citróna. Kura nakrájame na malé kúsky a naukladáme navrch. Posypeme kúskami feta syra. Do stredu dáme misku s dresingom a servírujeme. Dobrú chuť.

    Grécke kura podľa Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radulienka
Jedlo sa mi páči, len neviem, či to je gréckeho pôvodu, kuskus je skôr orientálna záležitosť, napriek tomu to vyskúšam, kuskus a bulgur mám veľmi rada, vďaka ze recept...
danulatenko
…urcite vyskusam… u Jamieho na stranke so dlllllho nanho pozerala, len som nenabrala odvahu… :)
romejn
spravil som si to a je to mega ! Jamie Oliver je Pan !!
adkasladka
Hm, akurát som rozmýšľala ako pripravím bio kuskus, čo som si kúpila. Myslela som, že kuknem nejakú indickú kuchárku, ale táto kombinácia aj s dressingom...a navyše od môjho obľúbeného kuchára je super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia