RAW závitky z čínskej kapusty

akrim - fotkaakrim, 26. februára 2014
RAW závitky z čínskej kapusty
Foto: akrim

Opäť výborný recept zo Živej stravy od Anny Hýžovej. S mojimi malými úpravami:-))

1-2
porcia
10-15 minút
príprava

Suroviny

 (listy)
 pár kvapiek
podľa chuti
poda chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu na cuketovomrkvový závitok- olivový olej, pár kvapiek citrónu, korenie podľa chuti (ja som dala korene na šalát), pretlačený cesnak a nakrájaná sušená rajčina (ja som ju nechala hodinku nabobtnať vo vode). Necháme chvíľu postáť, aby sa chute spojili.

  2. 2

    Na drobno si nastrúhame mrkvu a cuketu. Zmiešame. Na jeden list poriadne natrieme marinádu, pridáme mrkvu a cuketu, zvinieme a prichytíme špáradlom, alebo hocičím čo máte po ruke. Jeden závitok je hotový:-))

  3. 3

    Na druhý závitok si nastrúhame cviklu a trochu chrenu, pridáme pár kvapiek citrónu a pár kvapiek olivového oleja, môžeme posoliť. Zmesou plníme ďalší závitok, znova zvinieme a upevníme, aby sa nerozviazal. Marinádu na tento závitok už nepoužívame, chuť bude iná. A môžeme podávať - dobrú chuť:-) Môžete dochutiť ako kto máte radi - fantázii sa medze nekladú...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia