Foto: bananalover
Milujem vôňu a chuť čerstvého pečiva, ale málokedy mám možnosť jesť ho, ešte za tepla a tak som na internete našla recept a trochu Zobraziť celý popisMilujem vôňu a chuť čerstvého pečiva, ale málokedy mám možnosť jesť ho, ešte za tepla a tak som na internete našla recept a trochu si ho upravila podľa seba. Najlepšie na tom je to, že si do neho môžete dať to čo chcete a viete, že je naozaj tmavý a nie len prifarbený od nejakého farbiva ako to pri takýchto tmavých chleboch býva. A hlavne, nepotrebujete ani domácu pekáreň :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
1/2 kocky |
|
250 ml |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks na potretie |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka so štipkou cukru rozdrobte kvasnice a počkajte cca desať minút.
- 2
Obe múky zosypte do misy a zmiešajte s kvasnicami.
- 3
Pridajte všetky ostatné ingrediencie (nemusíte len olivy alebo sezam. Dajte tam čo chcete vy) a vypracujte cesto. Nechajte vykysnúť.
- 4
Potom už len vyformujte bochník na plech a dajte piecť na 180 stupňov cca 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na 15 ročné dievča je to veľmi pekná práca,dobré záujmy...
ak by som mohol trochu poradiť-nedával by som tam do cesta vajce,
možno aj trochu menej kvasníc a dlhší čas kysnutia aj pečenia...
ale si naozaj šikovná-nech sa Ti darí - /vo všetkom.../
Ten čas som si len tak tipla, pretože som to neodstopovala. Zdá sa mi ale, že to kyslo dlhšie :)