Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
Zemiakový šalát s jarnými zelinkami
Zemiaky v supke varime v slanej vode 30 minut. Vodu zlejeme, nechame ochladit, nakrajame na kolieska,...
Kurča pečené u nás na Turky Day
My, teda ja s mojou krajšou a samozrejme, že aj lepšou ½, sme vlani...
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Pečené buchty ako ich poznáme zo školy
Opäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na...
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Tvarohové guľky s bazovým šodó
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Plnené kuracie „rolky“
Cibuľku nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji do sklovita a pridáme šampiňóny.
Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli
Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Menej mastný chlieb vo vajci
Chlieb vo vajci je také tradičné jedlo, keď nevieme, čo so starším chlebom alebo naň...
Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí...
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...
Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku
Toto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som...
Syrový rezeň zo zvyškov
Ahojte varecháči. Čo tak si vypražiť rezne aj zo zbytkov /múka, prézle, vajcia s...
Tirolská panvička
Z častých výletov si niekedy odvezieme domov aj dobrý nápad na dobrý obed z dobrej reštaurácie...
Vajíčkové mafiny zo záhradky
Mnohí si poviete, veď stačí urobiť obyčajnú omeletu na panvici a je to raz dva hotové....
Výborný guláš z párkov
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a...