Zemiakovo–pórový prívarok s panenkou
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 17. januára 2017
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 17. januára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na roztopenom masle opražíme dobre umytý a na prúžky nakrájaný pór. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na 1 cm veľké kocky. Podlejeme smotanou, vývarom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Bravčovú panenku osolíme a okoreníme. Na oleji ju opečieme zo všetkých strán. Potom ju obalíme v ľanových semienkach a pečieme pri teplote 180 °C asi 10 – 12 minút.
- 3
Po upečení panenku pokrájame na hrubšie kusy a podávame na zemiakovo–pórovom prívarku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
pekný receptík!