Husacina na cibuli s hríbovou roládou
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 18. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
2 ks veľká |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Na hríbovú roládu: | |
400 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
|
|
1 PL |
|
100 g čerstvé alebo mrazené |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú cibuľu poukladáme husacie stehná a pridáme masť. Husacie stehná potrieme mliekom a dáme piecť. Takto pečieme v rúre asi 1,5 hodiny prikryté. Počas pečenia stehná potierame mliekom. Nakoniec dopečieme stehná odokryté.
- 2
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a najemno postrúhame. Pridáme vajcia, hrubú múku a vypracujeme cesto. Počas miešania pridáme vlažné maslo, soľ a polohrubú múku. Do cesta môžeme nastrúhať trocha muškátového orieška. Dáme na 20 minút odpočinúť do chladničky.
- 3
Na masti opražíme huby nakrájané na väčšie kúsky a potom pridáme trochu pokrájanej cibule. Dozlata opražené huby osolíme, okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
- 4
Odležané zemiakové cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Huby rovnomerne rozložíme na cesto a dobre zrolujeme. Roládu zvinieme do potravinárskej fólie a konce zaviažeme. Varíme na pare asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré môžeme pred podávaním ešte opiecť na masti z oboch strán.
- 5
Výpek z husacích stehien aj s cibuľou rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Do omáčky pridáme najemno posekaný čerstvý majorán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu