Husacina na cibuli s hríbovou roládou

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 18. januára 2017
Husacina na cibuli s hríbovou roládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks veľká
2 PL
100 ml
Na hríbovú roládu:
400 g
100 g
150 g
50 g
2 ks
1 PL
100 g čerstvé alebo mrazené
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú cibuľu poukladáme husacie stehná a pridáme masť. Husacie stehná potrieme mliekom a dáme piecť. Takto pečieme v rúre asi 1,5 hodiny prikryté. Počas pečenia stehná potierame mliekom. Nakoniec dopečieme stehná odokryté.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a najemno postrúhame. Pridáme vajcia, hrubú múku a vypracujeme cesto. Počas miešania pridáme vlažné maslo, soľ a polohrubú múku. Do cesta môžeme nastrúhať trocha muškátového orieška. Dáme na 20 minút odpočinúť do chladničky.

  3. 3

    Na masti opražíme huby nakrájané na väčšie kúsky a potom pridáme trochu pokrájanej cibule. Dozlata opražené huby osolíme, okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

  4. 4

    Odležané zemiakové cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Huby rovnomerne rozložíme na cesto a dobre zrolujeme. Roládu zvinieme do potravinárskej fólie a konce zaviažeme. Varíme na pare asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré môžeme pred podávaním ešte opiecť na masti z oboch strán.

  5. 5

    Výpek z husacích stehien aj s cibuľou rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Do omáčky pridáme najemno posekaný čerstvý majorán.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia