Husacina na cibuli s hríbovou roládou
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 18. januára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na hríbovú roládu: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g čerstvé alebo mrazené | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú cibuľu poukladáme husacie stehná a pridáme masť. Husacie stehná potrieme mliekom a dáme piecť. Takto pečieme v rúre asi 1,5 hodiny prikryté. Počas pečenia stehná potierame mliekom. Nakoniec dopečieme stehná odokryté.
- 2
 Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a najemno postrúhame. Pridáme vajcia, hrubú múku a vypracujeme cesto. Počas miešania pridáme vlažné maslo, soľ a polohrubú múku. Do cesta môžeme nastrúhať trocha muškátového orieška. Dáme na 20 minút odpočinúť do chladničky.
- 3
 Na masti opražíme huby nakrájané na väčšie kúsky a potom pridáme trochu pokrájanej cibule. Dozlata opražené huby osolíme, okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
- 4
 Odležané zemiakové cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Huby rovnomerne rozložíme na cesto a dobre zrolujeme. Roládu zvinieme do potravinárskej fólie a konce zaviažeme. Varíme na pare asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré môžeme pred podávaním ešte opiecť na masti z oboch strán.
- 5
 Výpek z husacích stehien aj s cibuľou rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Do omáčky pridáme najemno posekaný čerstvý majorán.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu