Nevedela som, že je pohánka takej príjemnej chuti. Pridávam recept, možno niekoho inšpirujem pri začiatkoch s touto výživnou obilninou. Mne ju nasadil liečiteľ pre zdravotné problémy s trávením a gynekológ.
1
porcia
porcia
2 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g |
|
100 - 130 ml |
|
štipka |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
1 menšia čl |
|
1 - 2 čl |
|
menšia hrsť |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pohánku povaríme v 100 ml vody so štipkou soli.Keď vsiakne vodu, intenzívne miešame. Podľa potreby dolievame vodu do zmäknutia.
- 2
Pri varení do mäkka pridáme lyžičku konopných a sezamových semienok. Nastrúhame jablko a rozmixujeme na kašu.
- 3
Kašu naservírujeme do misky, posypeme orechami, makom a prelejeme medíkom podľa chuti. Dobrú chuť :)
Ďalšie recepty:
- 2
Áno, viem že sa nemusí variť, no ja som dostala pokyn, že si ju mám povariť a jesť teplú :)
@Evanna
Myslím, že ak ju umyješ, nič tým nepokazíš. Priznám sa, že ja neumývam, iba navážim a varím :) Je príjemnej chute. Ja môžem len odporúčať, za vyskúšanie stojí. Čo spomínaš, to bude isto niečo iné, veru neviem čo to je :) dobrá hádanka na večer :D
@Evanaaa veru ja celú lámanku vždy dva krát prelievam horúcou vodou, ona potom nie je taká aromatická :) nie každému vonia :D mne teda nie, ale aj tak ju milujem :D