Ranná pohánková kaša

kaatka - fotkakaatka, 17. januára 2017
Ranná pohánková kaša
Foto: kaatka

Nevedela som, že je pohánka takej príjemnej chuti. Pridávam recept, možno niekoho inšpirujem pri začiatkoch s touto výživnou obilninou. Mne ju nasadil liečiteľ pre zdravotné problémy s trávením a gynekológ.

1
porcia
2 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
100 - 130 ml
štipka
1 čl
1 čl
1 ks
1 menšia čl
1 - 2 čl
menšia hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pohánku povaríme v 100 ml vody so štipkou soli.Keď vsiakne vodu, intenzívne miešame. Podľa potreby dolievame vodu do zmäknutia.

  2. 2

    Pri varení do mäkka pridáme lyžičku konopných a sezamových semienok. Nastrúhame jablko a rozmixujeme na kašu.

  3. 3

    Kašu naservírujeme do misky, posypeme orechami, makom a prelejeme medíkom podľa chuti. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Srdečne zdravím, super pohanka a recept z nej. Pohanka sa nevarí, iba sa nasype do horúcej vody, prevarenej, nechá sa 20 min. prikrytá a je hotová. Vtedy si zachová čo najviac vitamínov.
@Rybkazlata (18.1.2017 09:17)

Áno, viem že sa nemusí variť, no ja som dostala pokyn, že si ju mám povariť a jesť teplú :)

@Evanna

Myslím, že ak ju umyješ, nič tým nepokazíš. Priznám sa, že ja neumývam, iba navážim a varím :) Je príjemnej chute. Ja môžem len odporúčať, za vyskúšanie stojí. Čo spomínaš, to bude isto niečo iné, veru neviem čo to je :) dobrá hádanka na večer :D
1x evanaaa
recept pekný :) na sladko ju robím len ako pohánku lámaku, tak vyskúšam :)

@Evanaaa veru ja celú lámanku vždy dva krát prelievam horúcou vodou, ona potom nie je taká aromatická :) nie každému vonia :D mne teda nie, ale aj tak ju milujem :D
1x evanaaa