Maďarský guláš s medom a na víne fotorecept

marinas - fotkamarinas, 17. januára 2017
Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept)
Foto: marinas

Med je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol aj v mojom maďarskom guláši :) Moji známi si ho nevedia vynachváliť, tak som sa rozhodla, že tento recept pridám aj tu na Varechu :) Milovníci pikantno-sladkastých chutí si pri tomto jedle určite prídu na svoje...

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 strúčiky
2 väčšie ks
2 - 3 ks
3 ks
500 g
3 ČL
štipka
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku a cesnak nasekáme na drobno a orestujeme na zohriatom oleji.

    Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme hovädzinu pokrájanú na kocky, krátko opražíme, zalejeme vodou a pridáme sladkú papriku, chilli, soľ, peper, prípadne korenie určené na maďarský guláš. Necháme dusiť a podľa potreby zalievame.

    Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si nakrájame paradajky a papriky (ja používam trikoloru). V menšej miske zohrejeme olej a paradajky s paprikami na ňom podusíme, kým nepustia šťavu.

    Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso polomäkké podlejeme ho vínom a povaríme cca 2 minúty.

    Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme už podusené papriky a paradajky a dusíme do mäkka.

    Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme pretlak a med, dochutíme, povaríme a podľa potreby zahustíme solamylom. Podávame s knedľou alebo zemiakmi. Dobrú chuť :)

    Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

natura21
Dnes sme vyskúšali tento recept, len sme vymenili mäso, použili sme jelenie stehno. Výsledok nás príjemne prekvapil. Vôbec sa netreba báť kombinácie pikantné so sladkým. Doporučujem každému.
radox1
urcite na 600g mäsa pol kila pasirovanych rajcin plus este 2-3 kusy?