Foto: marinas
Med je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol aj v mojom maďarskom guláši :) Moji známi si Zobraziť celý popisMed je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol aj v mojom maďarskom guláši :) Moji známi si ho nevedia vynachváliť, tak som sa rozhodla, že tento recept pridám aj tu na Varechu :) Milovníci pikantno-sladkastých chutí si pri tomto jedle určite prídu na svoje...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku a cesnak nasekáme na drobno a orestujeme na zohriatom oleji.
-
2
Pridáme hovädzinu pokrájanú na kocky, krátko opražíme, zalejeme vodou a pridáme sladkú papriku, chilli, soľ, peper, prípadne korenie určené na maďarský guláš. Necháme dusiť a podľa potreby zalievame.
-
3
Medzi tým si nakrájame paradajky a papriky (ja používam trikoloru). V menšej miske zohrejeme olej a paradajky s paprikami na ňom podusíme, kým nepustia šťavu.
-
4
Keď je mäso polomäkké podlejeme ho vínom a povaríme cca 2 minúty.
-
5
Potom pridáme už podusené papriky a paradajky a dusíme do mäkka.
-
6
Nakoniec pridáme pretlak a med, dochutíme, povaríme a podľa potreby zahustíme solamylom. Podávame s knedľou alebo zemiakmi. Dobrú chuť :)
áno, ja to takto dávam..