Trhance s bryndzou a cibuľkou

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 17. januára 2017
Trhance s bryndzou a cibuľkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g
125 g
100 ml
2 ks
1 zväzok
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, zo soli a 100 ml vody pripravíme cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Cesto necháme 20 minút preschnúť.

  2. 2

    Do osolenej vriacej vody za pomoci polievkovej lyžice trháme cesto veľkosti 2x2 cm. Zavaríme a necháme 10 minút pri nižšej teplote variť. Potom scedíme, ale nepremývame.

  3. 3

    Smotanu na varenie prehrejeme, vmiešame bryndzu tak, aby nevznikli hrudky a zmiešame s trhancami. Posypeme opraženou slaninkou a nakrájanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu

radost
..môže byť..vedeli by sme si pochutiť...
mamatata2
Takéto niečo nám varievala teta, keď sme chodievali na prázdniny, ale miesto bryndze, boli posypané strúhaným oštiepkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia