Trhance s bryndzou a cibuľkou
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 17. januára 2017
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 17. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z múky, vajec, zo soli a 100 ml vody pripravíme cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Cesto necháme 20 minút preschnúť.
- 2
Do osolenej vriacej vody za pomoci polievkovej lyžice trháme cesto veľkosti 2x2 cm. Zavaríme a necháme 10 minút pri nižšej teplote variť. Potom scedíme, ale nepremývame.
- 3
Smotanu na varenie prehrejeme, vmiešame bryndzu tak, aby nevznikli hrudky a zmiešame s trhancami. Posypeme opraženou slaninkou a nakrájanou jarnou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu