Tvarohové šišky bez kysnutia fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 18. januára 2017
Tvarohové šišky bez kysnutia (fotorecept)
Foto: ancicka

Na prípravu stačí 5 minút a chrumkavé jemnučké šišky si zamilujete na prvé zahryznutie.

5 minút
príprava

Suroviny

250 g
2 ks
2 - 3 PL
250 g
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
2 PL (um)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvaroh ,vajcia, cukor a soľ poriadne premiešame.

    Tvarohové šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme rum a múku s kypriacim práškom a premiešame. Cesto by nemalo byť ani husté, ani redšie, tak akurát. Lyžicou kladieme na rozpálený olej

    Tvarohové šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a opečieme z obidvoch strán do ružova. Ja zvyknem tak na 2 minútky zakryť a potom odkryté nechám dopiecť do ružova.

    Tvarohové šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme na papierový obrúsok odkvapkať od oleja.

    Tvarohové šišky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Jednoduché, rychlé, efektní - krásně ti drží tvar. Teploučké musí být výborné. Díky za receptík.
Takéto šišky som robila párkrát pred viac ako štyridsiatimi rokmi, recept bol v brožúrke od Dr.Oetkera (bola to knižôčka mojej mamky z r. 1938, ktorú som potom podarovala ... , ale recept som si neodpísala). Cez fašiangy ich urobím, vďaka za pripomenutie.
Tiež som si pozrela recept aj od Martušky @tatranky , tá polohruba múka sa mi tam lepšie pozdáva-:))
@Garanco (20.1.2017 15:19)
vyskúšaj obidva a uvidíš ten tozdiel,aj ked sa zdá ,že je to rovnaký rcp.ja mám tvaroh hrudkovitý a Martuška jemný tvaroh,že len v múke.Akurát som dnes ho vyskúšala.podaril sa



Pridaj komentár k receptu: