Hráškovo-karfiolová polievka

mitzy - fotkamitzy, 20. januára 2017 15:58
Ďalšie recepty »
Hráškovo-karfiolová polievkaFoto: mitzy

Lahodná polievočka pre spokojnú dušu.

4
porcie
5 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
20 g
1 l
1 ks
1 štipka
2 ČL
1/2 dcl
1 struk
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Očistíme a pokrájame si cibuľu a karfiol. V hrnci na masle speníme do sklovita cibuľu, pridáme karfiol, hrášok a podlejeme trochou vody. Podusíme. Zmes zeleniny zalejeme 1/2 litrom vody. Keď voda zovrie, pridáme bobkový list, soľ a varíme na strednom ohni. 20 minút pred koncom varenia do polievky pridáme pretlačený struk cesnaku a čierne korenie. 5 minút pred koncom varenia pridáme smotanu na varenie. Varíme dokopy 50 minút. Polievku necháme po vypnutí platničky na sporáku voľne dôjsť, podávame teplú. Polievka je lahodná, ľahká a skvelo naladí na hlavné jedlo.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist