Hráškovo-karfiolová polievka

mitzy - fotkamitzy, 20. januára 2017
Hráškovo-karfiolová polievka
Foto: mitzy

Lahodná polievočka pre spokojnú dušu.

4
porcie
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
20 g
1 l
1 ks
1 štipka
2 ČL
1/2 dcl
1 struk

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme a pokrájame si cibuľu a karfiol. V hrnci na masle speníme do sklovita cibuľu, pridáme karfiol, hrášok a podlejeme trochou vody. Podusíme. Zmes zeleniny zalejeme 1/2 litrom vody. Keď voda zovrie, pridáme bobkový list, soľ a varíme na strednom ohni. 20 minút pred koncom varenia do polievky pridáme pretlačený struk cesnaku a čierne korenie. 5 minút pred koncom varenia pridáme smotanu na varenie. Varíme dokopy 50 minút. Polievku necháme po vypnutí platničky na sporáku voľne dôjsť, podávame teplú. Polievka je lahodná, ľahká a skvelo naladí na hlavné jedlo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Polievka to je určite dobrá, ale 50 min na takúto polievku je asi zbytočne veľa. Napriek svojmu názoru dávam 5* kvóli "odvahe ísť s kožou na trh" :-)