Foto: maxinka
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
3 šálky |
|
1 šálka (alebo kefír) |
|
1 ks |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
1 a 1/2 lyžičky |
|
Plnka: | |
300 g |
|
Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajce rozšľaháme s jogurtom (kefírom), soľou, cukrom a olejom. Pridáme múku so sódou do tekutej zmesi a vypracujeme cesto.
-
2
10 minút necháme odpočinúť prikryté utierkou. Cesto potom rozdelíme na bochníčky.
-
3
Každý rozvaľkáme do tvaru placky, posypeme syrom.
-
4
Náplne môžeme meniť podľa chuti, môže sa použiť aj zemiaková kaša so syrom a bylinkami, šunka alebo čokoľvek čo sa nájde v chladničke. Naplnenú placku zvinieme do guľky a opäť rozvaľkáme natenko. Pečieme na suchej panvici z oboch strán. Potrieme maslom (masťou) s roztlačeným cesnakom.
varecha.pravda.sk/recepty/kefirove-placky-plnene-syrom-fo...
ja ich robievam,bez vajíčka..syr nastrúham do cesta..zjednodušila som si..recept základný ako na -hrubé lokše-
Neviem veru, ale v recepte sa pise, ze naplnenu placku zvinieme do gulky a znova vyvalkame, z toho dedukujem, ze syr nebude rovnomerne rozlozeny, to by bolo len v pripade, ze nyplnenu placku by sme jemne este prevalkali
Určite to mnohí poznajú a pečú pravidelne. Pre mňa boli doteraz posúchy úplne neznáme. V našom kraji sa vôbec nerobia. Recept je preto určený hlavne tým ktorí to nepoznajú, tak ako ja doteraz. Do mojej rodiny pribudol nový člen, z iného kraja, ktorý vôbec nepoznal lokše. Keď som ich náhodne urobila, tak sa pýtal čo to je, že je to veľmi dobré. A on to povedal doma a tak moja dcéra naučila lokše piecť aj jeho mamu. Je tu mnoho receptov napr. na Punčové rezy či šišky a vždy sa budú pridávať nejako inovované. Ja by som tiež tu nehľadala posúchy v receptoch, ktoré už boli v minulosti pridané, lebo som ani nevedela, že nejaké posúchy existujú. A vždy vyrastá nová generácia, pre ktorú je dobré pridávať dobré recepty
Treba vyskúšať. Ak to bude dobre, tak sa práca uľahčí. Ja som doteraz posúchy nepoznala, v našom kraji sa nepečú a preto som postupovala podľa receptu. Recept sa mi páči, je jednoduchý, posúchy sú chutné a zasýtia.
Nie sú to lokše, tie sa pečú zo zemiakového cesta.
Ďakujem všetkým za milé komentáre.
ja-samozrejme-nenamietam nič voči tvojmu receptu..skôr som reagovala na @Evanaaa..ktor á písala,že ich niekde videla..
majme pokojnú nedeľu...
V pohode, veď diskutujeme. Ja len na vysvetlenie.
Nasi nerozdelovali, stejne rikali bramborovym i tem se sodou bicarbonou.
Vyskusam niekedy v tomto tyzdni, dam spravu, ako chutili .))))))))))
Aha, tak preto. U nás sa sa lokše volajú len tie zemiakové.