Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka
Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.
Špenátové placky
Mrazený špenát necháme rozmraziť. K špenátu pridáme vločky (cca 40g vločiek na 100g špenátu), lepšie...
Lečová zmes na pizzu
Lečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom, ...
Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku
Zeleninu si vie upiecť každý, takže len taký nápad na jej obmenu a zmenu chuti...
Recept na originálny javorový sirup
Ahojte. Dlho som premýšľal, či tu mám vložiť tento postup, no vzhľadom na to,...
Paprika v oleji
Komerčný recept <br /> Možností ako spracovať papriku je niekoľko - od varenej, pečenej až po slovenskú klasiku...
Kukuricový prívarok
Veľmi chutné spracovanie kukurice na prívarok. máme ho radi takto ako ho robím ja s varenými...
Marinovaná žlutá cuketka s kurkumou
Cuketka může být i zelená, samozřejmě, ale žlutá se mi zdá chutnější.
Cuketové rezance
Výborná obmena cestovín, v lete, pri diéte, bez lepku, alebo len tak pre...
Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou
Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v...
Pravý macedónsky ajvar
K mojim macedónskym receptom neodmysliteľne patrí ajvar, ktorý je charakteristický pre macedónsku kuchyňu asi tak ako...
Kápia s jogurtovým dressingom
Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch...
Sušené paradajky s bazalkou a cesnakom v olivovom oleji - sterilizované
Sušené paradajky sú obľúbeným receptom každého letného obdobia. Väčšina gazdiniek pracne nachádza miesto v chladničke ,...
Paradajkové pyré pečené v rúre - zaváranina
Minulý rok som pridala na Varechu recept na varené pyré na šporáku ktoré som sa chystala znova...
Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou
Rýchle a dobré za tepla i studena a za 15- 20 minút hotové. Na toto...
Syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom
Aj keď to vyzerá ako útok na líniu, nie sú to len prázdne kalórie a vhodná...
Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...
Kvasená miešaná zelenina
Vitamínová bomba bez chémie, konzervantov čo vydrží celú zimu ak ju nezjete.
Jahodový topping
Komerčný recept<br /> Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo...
Papriková nátierka
V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k...
Zelené fazuľky na oleji
Tento jednoduchý letný recept pochádza z Grécka. Zvládnu ho aj úplní...
Kalerábový šalát - tip pre lenivých labužníkov
Štedrá záhradka ponúka dosť kalerábov, treba spotrebovať pokiaľ je mladý, chutný, ale najmä je náš, domáci ...
Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve
Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním...
Sieťkovaná omeleta
Navsteva za rohom a mame malo ciny co sme prave dokoncili... spravme ako robia nadlozme omeletou...
Tekvicová omáčka ako varím ja
Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Je vhodná aj na bezlepkovú diétu.
Dusená červená kapusta s jablkami a škoricou a červeným vínom
Pracujem v Holandsku a veľmi mi chutí červená kapusta, ktorú tu pripravujú ako prílohu k...
Kapustovo-zemiakové placky
Recept vznikol ako čistá improvizácia, z potreby minúť kus načatej kapusty.
Zeleninkový šalát so surimi
Šalát si nakrájame nadrobno. Surimi zalejem vriacou vodou a necháme odpočívať pokiaľ sa "nevyzliekaju" z...
Placky z Hokkaido tekvičky
Všetky suroviny (tekvicu, zemiak a syr) si nastrúhame na jemnom strúhačiku a zmiešame. Pridáme vajíčko...
Cuketovo-mrkvové placky „plnené“ syrom
Cuketu a mrkvu si postrúhame (jemno/ hrubo - podľa toho, komu ako chutí). Pridáme strúhaný...
Mrkvovo-karfiolové fašírky s ovsenými vločkami
Ružičky uvareného karfiolu si popučíme vidličkou, pridáme mrkvu - natrúhanú (podľa chuti najemno, nahrubo, ...
Marhuľové čatní
sezóna zavárania si nevyberá či je alebo nie je horko, či sa nám chce alebo nechce,...