Mrkvové mafiny s tekvicou

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 14. januára 2016
Mrkvové mafiny s tekvicou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

300 g
200 g
50 g
2 ks
3 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Mrkvu a tekvicu očistíme a nastrúhame najemno. Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme napučať a vychladnúť.

  2. 2

    Vločky pridáme k nastrúhanej mrkve a tekvici, zmiešame s vajíčkom, múkou, so soľou a s korením.

  3. 3

    Hmotou naplníme vymastené formy na mafiny a dáme piecť na 20 – 25 minút pri teplote 180 – 200 °C. Vychladnuté mafiny ozdobíme strúhanou mrkvou a tekvicou.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Také pekné, milé... určite by si dali aj deti - hoci nevyliečiteľní milovníci hranoliek, kuracích nugetiek a kečupu... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia