Mrkvové mafiny s tekvicou
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 14. januára 2016
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 14. januára 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Mrkvu a tekvicu očistíme a nastrúhame najemno. Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme napučať a vychladnúť.
- 2
Vločky pridáme k nastrúhanej mrkve a tekvici, zmiešame s vajíčkom, múkou, so soľou a s korením.
- 3
Hmotou naplníme vymastené formy na mafiny a dáme piecť na 20 – 25 minút pri teplote 180 – 200 °C. Vychladnuté mafiny ozdobíme strúhanou mrkvou a tekvicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu