Tekvicové mafinky

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015
Tekvicové mafinky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a rôznorodé. Veď tekvica nie je len jedna, má rozvetvený rodostrom...

4
porcie
35 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

60 g
60 g
120 g
130 ml
5 ks
6 ks
 na vysypanie foriem
 na vymastenie foriem




Postup

  1. 1

    Z masla a múky spravíme zápražku. Tekvicu za tepla rozmixujeme s mliekom a v hrnci so zápražkou spravíme hustý „tekvicový bešamel“.

  2. 2

    Keď hmota trochu vychladne, pridáme do nej žĺtky, dobre dochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame dobre našľahané bielky.

  3. 3

    Mafinové formy vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Plníme do troch štvrtín a pečieme pri 170 °C vo vodnom kúpeli asi 35 minút. Po upečení necháme najskôr vychladnúť a potom vyberieme.

Diskusia k receptu