Tekvicové mafinky
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a rôznorodé. Veď tekvica nie je len jedna, má rozvetvený rodostrom...
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z masla a múky spravíme zápražku. Tekvicu za tepla rozmixujeme s mliekom a v hrnci so zápražkou spravíme hustý „tekvicový bešamel“.
- 2
Keď hmota trochu vychladne, pridáme do nej žĺtky, dobre dochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame dobre našľahané bielky.
- 3
Mafinové formy vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Plníme do troch štvrtín a pečieme pri 170 °C vo vodnom kúpeli asi 35 minút. Po upečení necháme najskôr vychladnúť a potom vyberieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu