Dusená červená kapusta z rúry
Urobte si dusenú kapusta v rúre, je vynikajúca a hotová takmer bez práce....

Omáčka s kyslou smotanou
Túto omáčku mám rada od detstva a viažu sa mi k nej pekné spomienky.

Chrenová omáčka
Z oleja a múky si urobím svetlú zápražku. Zalejem domácim hovädzím vývarom a za stáleho miešania...

Tahini omáčka so syrom feta
Skvelo sa hodí k mäsku, k cestovinám, iba tak na chlebík, ... no...
Jesenný zemiakový šalát s hroznom a orechmi
Obľúbený šmykľavý šalát je vynikajúci aj s pridaním hrozna a syra....

Bylinková pochúťka - chimichurri verde
Dlho mi chute dráždili a dráždia pojmy, o ktorých som ani nechyroval....

Tomčianska cvikla
Ak idete robiť cviklu, na 10 kg budete potrebovať asi 4, 5 litra tohto nálevu...

Batatové krokety s bezlepkovou strúhankou a rýchlym domácim kečupom
Náš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha....

Horčica z cukety
Cuketu očistíme a nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak...

Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie
Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo....

Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu
Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou?...

Avokádová majonéza
Rýchlo hotový a zdravý typ majonézy, ktorý vám určite bude chutiť.

Hustý domáci paradajkový pretlak
Ponukám recept na paradajkový pretlak, ktorý používam do varenia.
Lahodný domáci kečup
Kečup s chuťou a vôňou leta. Domácemu kečupu sa ten z obchodu nevyrovná....
Šampiňónová sviečková omáčka
Na obed ku knedliam nemusí byť vždy mäso. Táto výborná hubová zeleninová omáčka je toho dôkazom....

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....
Citrónové pesto na hrianky aj cestoviny
Svieža a veľmi jednoduchá omáčka, ktorú za pár minút pripravíte v mixéri.

Varená plnka
Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu...

Omáčka z tmavých ringlôt
Slivková omáčka patrí do našej rodinnej kuchynskej šperkovnice už druhé storočie....
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....
Domáca sladká čili omáčka
Nemusíte si ju kupovať v obchode, úplne jednoducho si obľúbenú omáčku nielen na ázijské pochúťky, ...

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....
Cesnak pečený v oleji
Delikatesa, ktorá sa skvelo hodí na hrianku, bagetu, na dochutenie nátierky alebo dresingu....

Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú...
Jogurtové placky
Stačia štyri obyčajné suroviny a raz dva pripravíte výbornú prílohu k pečenému či dusenému mäsu aj na grilovačku....

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky