Boloňská omáčka

mcmuffin - fotkamcmuffin, 4. decembra 2015

Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba na každom jedálnom lístku. Je vhodné na obed a aj večeru.

40-50 minút
príprava

Suroviny

250 g mleté
 štipka
 štipka
1 ks
1 ks
1 konzerva
2 ks čerstvá
1 ks
3 PL
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu na drobné kúsky a oprážime v hrnci, samozrejme na oleji. Keď máme opraženú cibuľku môžeme pridať mleté mäso. Keď sa nám mäso začne vyprážať, zalejeme ho vínom.

  2. 2

    Necháme prejsť varom. Keď sa stalo, pridáme nakrájanú a očistenú mrkvu a sedano tak isto nakrájané na kocky. Necháme variť, kým nám mrkva nezmäkne (vdedy je mäso takisto hotové).

  3. 3

    Zalejeme paradajkovým pretlakom a pridáme nakrájané paradajky a štipku soli. Necháme variť pod pokrievkou. A môžeme servírovať s uvarenými cestovinami.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
preco nenapises miesto sedano stonkovy celer?
@mirop pretože na pravý recept potrebuješ sedano ktoré sa Bohužiaľ nedá len tak ľahko zohnať,ale nie je nutné mať sedano.