Boloňská omáčka

mcmuffin - fotkamcmuffin, 4. decembra 2015

Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba na každom jedálnom lístku. Je vhodné na obed a Zobraziť celý popisRecept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba na každom jedálnom lístku. Je vhodné na obed a aj večeru.

40-50 minút
príprava

Suroviny

250 g mleté
 štipka
 štipka
1 ks
1 ks
1 konzerva
2 ks čerstvá
1 ks
3 PL
1 dl




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu na drobné kúsky a oprážime v hrnci, samozrejme na oleji. Keď máme opraženú cibuľku môžeme pridať mleté mäso. Keď sa nám mäso začne vyprážať, zalejeme ho vínom.

  2. 2

    Necháme prejsť varom. Keď sa stalo, pridáme nakrájanú a očistenú mrkvu a sedano tak isto nakrájané na kocky. Necháme variť, kým nám mrkva nezmäkne (vdedy je mäso takisto hotové).

  3. 3

    Zalejeme paradajkovým pretlakom a pridáme nakrájané paradajky a štipku soli. Necháme variť pod pokrievkou. A môžeme servírovať s uvarenými cestovinami.

Diskusia k receptu

mirop
preco nenapises miesto sedano stonkovy celer?
mcmuffin
@mirop pretože na pravý recept potrebuješ sedano ktoré sa Bohužiaľ nedá len tak ľahko zohnať,ale nie je nutné mať sedano.
evanaaa
To som sa práve chcela spýtať, čo je to - sedano. Ak je to ten stonkový celer, mala si to napísať aspoň ako vysvetlenie, lebo ako vidíš, nie každý to vie. Ten základ mi trochu pripomína začiatok prípravy chilly omáčky, takže to môže byť dobré.
evanaaa
Ale neber to ako kritiku, si mladá a vieš to, ako na to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia