Zapekaná tekvica s holandskou omáčkou
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 30. novembra 2015
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 30. novembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu ochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom a dáme upiecť pri 180 °C. Maslo necháme rozpustiť tak, aby trocha prebublalo, necháme odstáť, aby sa oddelil tuk a netukové zložky, ktoré môžete pozberať lyžičkou alebo maslo precediť cez gázu.
- 2
Žĺtky dáme do misky, ochutíme ich šťavou z citróna a nad parou šľaháme, aby vznikla hustá omáčka. Dokončíme prepusteným maslom, dochutíme soľou a korením.
- 3
Upečenú tekvicu vložíme do zapekacej formičky, navrch dáme holandskú omáčku, hobliny parmezánu a ešte zapekáme v rúre pri 220 °C 4 – 5 minút. Dozdobíme rukolou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu