Zapekaná tekvica s holandskou omáčkou

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 30. novembra 2015
Zapekaná tekvica s holandskou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 strúčiky
3 ks
z 1/2 citróna
50 g
 na dozdobenie




Postup

  1. 1

    Tekvicu ochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom a dáme upiecť pri 180 °C. Maslo necháme rozpustiť tak, aby trocha prebublalo, necháme odstáť, aby sa oddelil tuk a netukové zložky, ktoré môžete pozberať lyžičkou alebo maslo precediť cez gázu.

  2. 2

    Žĺtky dáme do misky, ochutíme ich šťavou z citróna a nad parou šľaháme, aby vznikla hustá omáčka. Dokončíme prepusteným maslom, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Upečenú tekvicu vložíme do zapekacej formičky, navrch dáme holandskú omáčku, hobliny parmezánu a ešte zapekáme v rúre pri 220 °C 4 – 5 minút. Dozdobíme rukolou.

Diskusia k receptu