Karí tekvica s cícerom fotorecept
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 15. januára 2016
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 15. januára 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na stredne veľké kocky.
- 2
Do rozpáleného oleja v panvici pridáme najemno nasekanú cibuľu, korenie karí, koriander a opražíme.
- 3
Potom pridáme tekvicu, cícer a zalejeme kokosovým mliekom a vývarom. Varíme domäkka. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
- 4
Vôňa korenia
V indickej kuchyni sa pri príprave karí používa zmes rôznych korenín, ktoré sa pred rozdrvením v mažiari opražia na suchej panvici. Rozvinie sa tak ich vôňa a chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu