Karí tekvica s cícerom fotorecept

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 15. januára 2016
Karí tekvica s cícerom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (asi 900 g)
2 ks
400 g
3 PL
1 PL
1 čl
200 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na stredne veľké kocky.


  2. 2

    Do rozpáleného oleja v panvici pridáme najemno nasekanú cibuľu, korenie karí, koriander a opražíme.


  3. 3

    Potom pridáme tekvicu, cícer a zalejeme kokosovým mliekom a vývarom. Varíme domäkka. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.


  4. 4

    Vôňa korenia
    V indickej kuchyni sa pri príprave karí používa zmes rôznych korenín, ktoré sa pred rozdrvením v mažiari opražia na suchej panvici. Rozvinie sa tak ich vôňa a chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia