Cícerovo-mrkvové nugetky s medovou omáčkou

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 14. januára 2016
Cícerovo-mrkvové nugetky s medovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Nugetky:
400 g
2 ks
1 hrsť
1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 PL
Omáčka:
2 PL
3 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nugetky: Rúru predhrejeme na 200 °C. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom, netreba úplne dohladka. Potom pridáme k cíceru ostatné suroviny a vypracujeme zmes.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme malé nugetky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 – 25 minút. V polovici pečenia nugetky obrátime a pečieme do chrumkava.

  3. 3

    Omáčka: Všetky suroviny spolu zmiešame a dáme do malej misky.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Ďakujem za inšpiráciu, miesto strúhanky som dala ovsené vločky. Ak by som ich pomlela, mohli dobre zahustiť zmes, takto som robila z redšieho cesta len placky v rúre. Dala som plus slnečnicové semienka a mali sme zemiakovú kašu. Chutili, budú aj inokedy


Pridaj komentár k receptu: