Cícerovo-mrkvové nugetky s medovou omáčkou

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 14. januára 2016
Cícerovo-mrkvové nugetky s medovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Nugetky:
400 g
2 ks
1 hrsť
1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 PL
Omáčka:
2 PL
3 PL
2 PL



Postup

  1. 1

    Nugetky: Rúru predhrejeme na 200 °C. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom, netreba úplne dohladka. Potom pridáme k cíceru ostatné suroviny a vypracujeme zmes.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme malé nugetky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 – 25 minút. V polovici pečenia nugetky obrátime a pečieme do chrumkava.

  3. 3

    Omáčka: Všetky suroviny spolu zmiešame a dáme do malej misky.

Diskusia k receptu

lulo
tento rp urcite vyskušam cicer ja môzem ukladam do k.k
kukulienka71
Ďakujem za inšpiráciu, miesto strúhanky som dala ovsené vločky. Ak by som ich pomlela, mohli dobre zahustiť zmes, takto som robila z redšieho cesta len placky v rúre. Dala som plus slnečnicové semienka a mali sme zemiakovú kašu. Chutili, budú aj inokedy

1x hanis
danda3
Dobrý deň, dnes som vyskúšala tento recept. Síce som zabudla na strúhanku a ani tam nechýbala, dala som strúhanú mozzarellu. Robila som okrúhle fašírky, k tomu varené zemiaky a tsatsiky dresing, šalát miešaný s feta syrom. Boli vynikajúce, určite som nerobila posledný krát. Ďakujem za recept.