Foto: namarie
Rýchle, jednoduhé, lacné a veľmi chutné!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuskus vysypeme do misky. Pridáme olivový olej, čierne korenie, soľ a 1 KL kurkumy. Poriadne premiešame, zalejeme horúcou vodou (tesne nad povrch kuskusu v miske), zakryjeme.
- 2
Cesnak si nakrájame na jemné plátky. Zeleninu na malé kocky. Najlepšie je ak ju máte predtým predvarenú. (10 - 15 min v horúcej vode) Ak máte mrazenú nechajte ju tak 15 min pred varením vytiahnutú na teplom mieste, alebo ju tesne pred pridaním prepláchnite v teplej vode.
- 3
Na panvici roztopíme maslo s olejom. Pridáme cesnak a asi tak 40 sec. po ňom pridáme zeleninu. Ak je mrazená počkáme dokým sa poriadne oddelí. Pridáme čierne korenie, soľ, kurkumu, trochu masla na zjemnenie a rozmarín (najlepšie čerstvý). Miešame. Dokopy varíme tak cca 10 min. Podľa stavu zeleniny. Aby Vám maslo nezhnedlo, priebežne pridávajte olej, ďalšie maslo, trochu vody...
- 4
Panvicu dáme mimo ohňa. Do mixu pridáme hotový kuskus, trochu masla. Poriadne premiešame. Podávame pokvapkané citrónovou šťavou. Dobrú chuť! :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu