Winterslaw - zimný kapustový šalát fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 15. decembra 2015

Existujú naň všelijaké variácie, základ je hlávková kapusta. Ponúkam vám túto verziu namiešaných vitamínov:

15 minút
príprava

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
5 ks
2 PL
1 ks
2 PL
Zálievka:
1 PL
1 ČL
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu a cibuľu som nakrájala na tenké rezance. Mrkvu a jablká aj so šupkou nahrubo nastrúhala. Datle, petržlenovú vňať a orechy som pokrájala - posekala na kúsky.

    Winterslaw - zimný kapustový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnčeku som poriadne premiešala šťavu z celého citróna, vínny ocot, vodu, pridala som dve štipky soli, cukor, čerstvo strúhaný muškátový oriešok a čierne mleté korenie. Zaliala som suroviny v mise a všetko dôkladne premiešala. Zakrytý šalát potom odpočíval v chlade do podávania.

    Winterslaw - zimný kapustový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Je to výborná príloha k mäsitým jedlám či plneným bagetám. Mali sme ho k dusenej hovädzine s makarónami.

    Winterslaw - zimný kapustový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Robím dosť podobne, ale ďatle sú novinka. Nabudúce skúsim pridať. Vďaka za námet.
kecemis
@kukulienka krasny salat, dobre skombinovany. Kedze u nas sa nekamaratime s datlami, urobim bez nich, pripadne vymenim za tmave olivy. Uz sa tesim.
kecemis
@kukulienka prave mam v praci obed. A mam tvoj vyborny salat, ktory som si pripravil vcera vecer. Je vyborny, chutney. Vdaka.
babkamt
chutný farebný šalát. Skoro som ho prehliadla.
boxik
Pekný a u nás často pripravovaný šalát , ale ak ho chcete vylepšiť použite pekinskú kapustu až vtedy je to skutočná delikatesa.
kecemis
Kedze mi este ostalo na veceru, spravil som omeletu, dal som blue cheese, myslim, ze na slovensku to je nieco ako niva, ak sa dobre pametam, na to som si dal tvoj salat a prehol omeletu. Aj takto to je vyberne.


kukulienka71
@boxik , vďaka za pochvalu aj tip:-) minule som kúpila takú vysušenú čínsku kapustu, že som musela zmeniť plán zo šalátu na dusenú. Zabalené to človek nepozná, asi len podľa váhy.
@kecemis , také kombinácie- rýchlovky - mám aj ja rada. Dobre vyzerá tvoja porcia;-) vďaka za super foto
alena45
ahoj, Kukulienka, v tento vianočný čas, o štvrtej mi prídu kobylky a okrem iného chcem vyskúšať tento šalát, len by som potrebovala vedieť, koľko môže odpočívať, aby potom veľmi nezmäkol, ale zasa aby bol tak akurát odpočatý. Jednoducho, môžem ho spraviť aj teraz doobeda ? Ďakujem za odpoveď a prajem príjemný zvyšok sviatkov.
kukulienka71
@alena45 , keď preferuješ chrumkavosť, nerob ho moc dopredu, ja som ho pred podávaním mala v chlade asi 20 minút. Potom na druhý deň už bola konzistencia iná, ale zasa chuťovo to bolo lepšie prepojené. Myslím, že dve hodiny mu budú akurát. Nech vám chutí! Ďakujem za prianie, majte aj vy pokojné a krásne spoločné chvíle:-)
alena45
ďakujem za urgentnú odpoved, ani som nedúfala, ale pomohla.
alena45
šalát chutil, deti pýtali recept, ďakujeme zaň.
alena45
už som ho robila štvrtýkrát, a robím dosť veľké množstvá, lebo ho nosím po rodine, tak chutí. A o mne vedia, že strašne rada strúham a krájam. Datle sa už minuli, tak som dala sušené marhule a výborné to bolo aj s nimi.
alena45
asi Ťa to neprekvapí, ale už som ho robila tento mesiac 3x, naposledy dnes večer do práce. Misu coleslaw a misu winterslaw.
kukulienka71
Hahá, Alenka, aj prekvapilo, ale veľmi milo, že až 3x tento mesiac!:-)) musí ti veľmi chutiť a určite aj prospieva, vyzeráš stále rovnako dobre;-) zajtra urobím aj ja, mám skorú kapustu, aj datle som dostala, a dám tam aj tekvicový olej tentokrát. Vďaka za super správu, maj sa!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia