Prílohy a omáčky (recepty chronologicky)

prazdny

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Hovädzie mäso

recept Anne Burell, je jednoducho vynikajúci :)

prazdny

Hrachová kaša s párkom

Bezmäsité jedlá

Ja hrach nenechavam odmočiť. Aspoň ten čo kupujeme stačí uvariť. Do hrnca si dám trošku olivového...

prazdny

Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos

Bezmäsité jedlá

Nápad skombinovať klasické zemiaky so sladkými (batatas) vznikol sporadicky. Suseda sa mojej lepšej ½ posťažovala, ...

prazdny

Dusená brokolica s jogurtovým dresingom

Bezmäsité jedlá

Vynikajúce ako príloha alebo ľahká večera :-)

prazdny

Dip z fazule a zelených listov

Bezmäsité jedlá

Mal som trochu viac zelenych listov, tak som sa rozhodol ich pouzit na dip este pred...

prazdny

Maslová tekvica s balsamikom ako omáčka

Bezmäsité jedlá

Tato zdrava, vegetarianska omacka je vynikajuca s pastou a cerstvou zeleninou. Ale moze byt tiez...

prazdny

Chrumkavé zemiakové vežičky

Bezmäsité jedlá

Tento recept som našla na internete. A keďže mám rada zemiak, hlavne pečené, tak...

prazdny

Zemiaková baba alebo haruľa na plechu

Bezmäsité jedlá

Dnes som na obed robila zemiakovú babu alebo po našom haruľu na plechu. Takto robievam a...

prazdny

Brokolicové tyčinky so syrom

Bezmäsité jedlá

Inšpirácia na blogu Nejedlé recepty, no vlastne sú veľmi jedlé, k nejakému zmyslu plnému filmu...

prazdny

Cibuľový kysnutý koláč

Bezmäsité jedlá

Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a...

prazdny

Olivový koláčik

Bezmäsité jedlá

Môžeme podávať so zeleninovým šalátom

prazdny

Ryža v tlakovom hrnci

Bezmäsité jedlá

Tlakovy hrniec, by som odporučila každej gazdinke. Ja s ním varím skoro všetko. A...

prazdny

Ovocné šeleneco

Dezerty

Je to veľmi rýchly recept a a dá sa využiť do jogurtov, palaciniek .....

prazdny

Krémová polievka z pečenej tekvice

Bezmäsité jedlá

Tekvice na záhrade už sú zrelé, nastáva čas ich spracovania. Túto polievku milujem, a...

prazdny

Quinoa s tekvicou a listami kelu

Bezmäsité jedlá

Tato priloha je trochu kyslasta a trochu sladkasta vhodna ako ranajky, napr. s volskym okom,...

prazdny

Pečené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Tieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je vhodné ich...

prazdny

Dusená biela kapusta

Prílohy

Dnes mame na obed pecene maso, dusenu kapustu a knedlu... Tento recept si ukladam skor...

prazdny

Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami

Bezmäsité jedlá

Inšpirácia z mexickej kuchárky. Píšu tam, že v chladničke vydrží aj dva týždne.

prazdny

Zdravé celozrnné pečivo

Bezmäsité jedlá

Skúšala som moje prvé domáce celozrnné pečivo podla receptu čo sme našli po našej babičke :) Viem...

prazdny

Zamatové noky

Polievky

Toto sú jemné polievkové noky, ktoré menia každú polievku na obláčikovú.

prazdny

Karfiolové karí s kokosom

Bezmäsité jedlá

Karfiol nemusí byť len vyprážaný.

prazdny

Zemiakový (prílohový) šalát s medovo-horčicovou zálievkou

Bezmäsité jedlá

Med s horčicou miešame a postupne prilievame olej, aby sa nám ingrediencie spojili. Zálievku ochutíme...

prazdny

Syrové chrumkačiky

Bezmäsité jedlá

Robila som ich do špenátovej polievky. Polievok takých čo by sa do nich mohli pridať. Ak sa...

prazdny

Ovsené placky s pestom

Bezmäsité jedlá

Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...

prazdny

Šampiňónové rizoto

Bezmäsité jedlá

Do panvice si dáme rozpustiť a zohriať maslo s olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Zapečený karfiol

Bezmäsité jedlá

Tento recept je vhodný aj pre ľudí na diéte, zároveň ako rýchla večera s minimom ingrediencií....

prazdny

Trojfarebné jednohubky

Bezmäsité jedlá

Vhodné ako predjedlo, drobné pohostenie, či ako príloha k mäsu.

prazdny

Špenátový prívarok

Bezmäsité jedlá

Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...

prazdny

Jednoduchá pražená čínska ryža

Bezmäsité jedlá

Olej dáme na panvicu a rozžeravíme. Pridáme ryžu a opečieme podľa chuti.