Tekvicový puding s kokosovým mliekom

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. decembra 2015
Tekvicový puding s kokosovým mliekom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
70 g upečená
3 g
270 g
270 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko rozmixujeme s tekvicou dohladka, necháme zohriať a zmiešame s agarom.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame v miske s cukrom a pomaly do nich vlejeme horúce kokosové mlieko, aby sa vajíčka vytemperovali. Všetko vrátime do hrnca a na malom ohni pomaličky varíme a miešame, kým puding nezhustne.

  3. 3

    Keď je puding hustý, ešte trocha ho premixujeme a po malých kockách pridávame maslo izbovej teploty. Môžeme ešte dochutiť troškou citrónovej šťavy, vlejeme do silikónových foriem a počkáme, kým v chladničke nevychladne.

Diskusia k receptu

jamarlen
neviem, či množstvá sedia, ale toľko tuku na 7O gramov /i keď dehydrovanej tekvice/, ako je uvedené, skôr vyzerá na plnku do koláča. aj kokosové mlieko je totiž tuk a trochu vody, no a o takmer tristo gramoch žltkov ani nehovoriac….
evanaaa
Veď to - tekvicový puding, pritom tej tekvice je tam oproti ostatným surovinám najmenej. A čo je to na vrchu, tá ozdoba, sneh?