Tekvicový puding s kokosovým mliekom
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. decembra 2015
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. decembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kokosové mlieko rozmixujeme s tekvicou dohladka, necháme zohriať a zmiešame s agarom.
- 2
Žĺtky vymiešame v miske s cukrom a pomaly do nich vlejeme horúce kokosové mlieko, aby sa vajíčka vytemperovali. Všetko vrátime do hrnca a na malom ohni pomaličky varíme a miešame, kým puding nezhustne.
- 3
Keď je puding hustý, ešte trocha ho premixujeme a po malých kockách pridávame maslo izbovej teploty. Môžeme ešte dochutiť troškou citrónovej šťavy, vlejeme do silikónových foriem a počkáme, kým v chladničke nevychladne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu