Zemiaková baba s kyslou uhorkou

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 19. januára 2016
Zemiaková baba s kyslou uhorkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
150 g
60 g
40 g
1 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky, cibuľu a cesnak postrúhame. Nakrájanú slaninu opražíme na panvici.

  2. 2

    Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán.

  3. 3

    Pekáč vymastíme masťou. Premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre asi 50 minút pri 180 °C. Po upečení rozkrájame na kúsky a podávame s kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

roxanne
Tiez ma napadlo, ze by som pridala dve vajicka a bielky vyslahala na sneh, aby to bolo take nadychanejsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia