Zemiaková baba s kyslou uhorkou
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 19. januára 2016
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 19. januára 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky, cibuľu a cesnak postrúhame. Nakrájanú slaninu opražíme na panvici.
- 2
Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán.
- 3
Pekáč vymastíme masťou. Premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre asi 50 minút pri 180 °C. Po upečení rozkrájame na kúsky a podávame s kyslou uhorkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu