Jahňacie kotlety s kašou a mrkvou
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 27. decembra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Jahňacie kotlety: | |
| 1 kg |
|
| 100 g |
|
| 4 steblá |
|
| 1 vetvička |
|
| Šafranová kaša: | |
| 800 g |
|
| 2 vrecúška |
|
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 čl |
|
|
|
|
|
|
|
| Farebná mrkva: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Jahňacie kotlety: Kotlety zbavíme blán a orežeme nežiaduce časti. Kostičky očistíme tupou stranou noža. Roztopíme maslo a vložíme doň byliny. Teplotou sa uvoľnia éterické oleje a arómy. Maslo necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Do mäkkého, ale nie teplého masla vložíme jahňacie kotlety. Necháme odležať v chladničke jeden deň.
- 2
Z chladničky kotlety vyberieme skôr, aby sa maslo rozpustilo. Kotlety vytiahneme a zbavíme masla. Na rozpálenej panvici opečieme z každej strany. Dáme bokom na 2 – 3 minúty odležať.
- 3
Šafranová kaša: Na pekáč vysypeme hrubú morskú soľ. Zemiaky v šupke uložíme na soľ a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Teplé zemiaky vydlabeme. Prevarenú smotanu so šafranom a maslom vylejeme na zemiaky a metličkou na šľahanie vytvoríme kašu. Dochutíme soľou a dijonskou horčicou.
- 4
Farebná mrkvička: Mrkvu zbavíme šupy. Nakrájame na diamanty tak, že mrkvu krájame v 45-stupňovom uhle a otáčame po každom reze o 90 stupňov. Vodu s octom, cukrom a soľou privedieme do varu. Vložíme mrkvičky a varíme asi 2 minúty. Mrkva musí byť chrumkavá. Vyberieme a prudko ochladíme v ľadovej vode. Na panvici speníme maslo a pridáme mrkvičky. Chvíľu restujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu