Foto: stanci11
Veru aj keď mi delená strava strašne vyhovuje...niekedy už to chce ako prílohu aj niečo iné ako nakrájanú zeleninku alebo šalátik...tak som si vymyslela Zobraziť celý popisVeru aj keď mi delená strava strašne vyhovuje...niekedy už to chce ako prílohu aj niečo iné ako nakrájanú zeleninku alebo šalátik...tak som si vymyslela takúto falošnú "zemiakovú" kašu :D a v hlavnej úlohe si zahral karfiol ;) Ak niekto vyskúšate takúto ľahšiu variantu prílohy určite dajte vedieť či chutilo :)
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé som si dala variť karfiol...do mierne slanej vody a nakrájaný na menšie kúsky..nech to netrvá večnosť :D A popri tom som si nakrájala cibuľku a orestovala ju na troške oleja..
-
2
Keď bol karfiol mäkší, prehodila som ho na cibuľku a poopekala trošku dohromady. Po chvíľke som ho málinko podliala vodou v ktorej sa varil a dodusila do mäkka (resp. tak do mäkka aby mi nezabil tyčový mixér keď ich skamarátim)
-
3
Kastrólik som nachvíľku strčila ku oknu aby mierne ochladil a potom som to celé vymixovala tyčákom ;)... ak budete niekto skúšať - pri dusení sa vám určite odparí časť vody, navrhujem nedolievať ale rozmixovať to a potom si eventuálne zriediť na požadovanú konzistenciu...už sa mi to totiž podarilo prehnať a vznikla omáčka na cestoviny :D ako nie zlá, ale nebolo to to, čo som chcela stvoriť :D
-
4
Zmixovanú zmes som vrátila nad plameň, priliala asi 2PL vývaru z karfiolu a lahôdkové droždie (urobí taký "syrový" nádych :) )... a vymiešala som to varechou kým sa droždie pekne nespojilo s karfiolovou hmotou...
-
5
Na záver som pyré osolila, okorenila mlčkom a po odstavení z ohňa som primiešala lyžicu horčice, ktorá tomu dodala príjemnú ostrosť....a servírovanie? ako príloha k mäsku (u mňa trošku liznutému plameňom očividne :D) ...najúžasnejšia na tomto pyré je jednoduchosť a fakt bombová chuť,,,a vlastne samotný záver, lebo vlk (ja) sa nažral a koza (delená strava) ostala celá :D :D
Lahôdkové sušené droždie, je so sladom aj bez, kúpiš vo zdravej výžive. Používa sa na dochutenie omáčok, polievok, nátierok. Je to neaktívne droždie, úplne niečo iné ako klasické. Kysnuté cesto s ním nespravíš, je len na dochucovanie