Tekvicovo-jablkové čatní fotorecept
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 4. decembra 2015
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 4. decembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu a jablká urestujeme na panvici, pridáme škoricu, badián, bobkový list a celú stonku mäty.
- 2
Všetko zalejeme medom a pomaly podlievame pomarančovou šťavou, až kým nebude tekvica s jablkami úplne podusená (musí mať konzistenciu hustej kaše, ale aby boli prítomné kúsky jabĺk a tekvice).
- 3
Mätu z hmoty vyberieme, škoricu a badián môžeme nechať, zmesou plníme poháre a sterilizujeme.
- 4
Jablká podľa chuti:
Pri varení čatní môžete vyskúšať aj iné druhy jabĺk, dôležité je, aby ste uprednostnili kyslejšie odrody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu