Tekvicovo-jablkové čatní fotorecept

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 4. decembra 2015
Tekvicovo-jablkové čatní (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
50 g
 na podlievanie
kúsok
3 ks
2 ks
1 väčšia stonka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu a jablká urestujeme na panvici, pridáme škoricu, badián, bobkový list a celú stonku mäty.


  2. 2

    Všetko zalejeme medom a pomaly podlievame pomarančovou šťavou, až kým nebude tekvica s jablkami úplne podusená (musí mať konzistenciu hustej kaše, ale aby boli prítomné kúsky jabĺk a tekvice).


  3. 3

    Mätu z hmoty vyberieme, škoricu a badián môžeme nechať, zmesou plníme poháre a sterilizujeme.


  4. 4

    Jablká podľa chuti:
    Pri varení čatní môžete vyskúšať aj iné druhy jabĺk, dôležité je, aby ste uprednostnili kyslejšie odrody.

Diskusia k receptu