Foto: cesminaz
Velmi chutna zeleninova priloha :-) Inspiraciu mam z tureckej stranky :-)
na 190 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
3 kopcovité PL |
|
1 kopcovitá ČL |
|
4 ks |
|
200 g (kravský) |
|
podľa chuti |
|
1/2 dl |
|
Na posyp: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si odmerame 1dl bulguru,ktory zalejeme 1dl horucou vodou a dame bokom napucat..
-
2
Pripravime si 2 velke pory.Ja som v obchode natrafila na taky krasny velky a hruby por :) a k tomu si este prichystame aj 1velku mrkvu. Por umyjeme,prekrojime pozdlz na 4casti a pokrajame ho.Mrkvu si postruhame na hrubo.Taktiez si pokrajame aj 2 papriky na male kocky,ja som pouzila cervenu papriku,ale mozte hocijaku..
-
3
V jednej panvici si rozohrejeme 1/2dl oleja a nasledne dame do panvici por,mrkvu aj papriku.Cele to osolime a nechame zakryte dusit do polomakka.Hotove nechame vychladnut..
-
4
Do vychladnuteho poru dame muku,ktoru sme si zmiesali s PDP ,vajicka a napucany bulgur.Cele zlahka zmiesame a nakoniec primiesame donho aj rozdrveny turecky syr..
-
5
Na plech s papierom rovnomerne rozotrieme porovu masu,ktoru nakoniec posypeme sezamom a cernuchou (ciernou rascou) a dame do rury,ktoru sme si uz vopred rozohriali na 190°C na cca.20-25 minut,zalezi od rury :-) Moj pekac ma rozmer 27cm,nakyp som mala po upeceni 2,5cm hrubku :-)
-
6
Nakyp je velmi chutny,stavnaty,lahucky a vdaka PDP je pekne nadychany :-) Ja som ho podavala s pecivom a so zemiakovym pyre :-) K tomu nieco kysleho,ako uhorky,kysla kapusta ci calamada :-)
5 hviezd
5 hviezd
cs.wikipedia.org/wiki/Bulgur...
Bulgur dostanete kupit napr. v predajniach so zdravymi potravinami.
Da sa nahradit napr. kuskusom, ktory bezne dostat kupit v supermarketoch:
cs.wikipedia.org/wiki/Kuskus...