
Placky so zemiakmi a mrkvou
Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú zeleninu s múkou...

Kel na grécky spôsob
Zemiaky očistíme a pokrájame na hranolčeky, kel umyjeme a pokrájame. Zemiaky a kel vo väčšom...

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Karfiolové fašírky s tofu
Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie...

Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...

Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....

Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

Špagety s tuniakovou omáčkou a čerstvými bylinkami
Špagety uvaríme vo vode a scedíme ich. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju speniť do zlatista...

Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Bylinkové placky z krúp
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce, nadrobno pokrájanú...

Plnené kuracie rolády s omáčkou
Kuracie prsia nakrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, naplníme čerstvými lístkami spareného...

Pizza s bylinkami a paradajkami
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Strúčiky cesnaku nakrájame natenko a...

Bylinkový zemiakový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.

Pečené zemiaky s bylinkami
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...

Kôprové zemiaky
Olúpané zemiaky pokrájame na plátky a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, osolíme, podlejeme...

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Zeleninová ryža s bazalkou
Papriku, zeler, cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Urestujeme, pridáme ryžu, ...

Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.

Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Hríbikové rizoto
Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred...

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...

Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...

Voňavá morka
Umyté morčacie stehno prešpikujeme cesnakom a rozmarínom, dobre ochutíme maggi a čiernym korením zvonku aj zvnútra...

Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...

Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky