Kuracie rolády

redakcia - fotkaredakcia, 16. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
8 plátkov
150 g
50 g
Omáčka:
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme a každé priečne rozrežeme na 2 plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa položíme šunku. Syry nakrájame na trojuholníky a na každý plátok mäsa so šunkou dáme plátok nivy, plátok enciánu a 3 – 4 mandle. Plátky mäsa opatrne zrolujeme, zopneme špáradlom alebo zviažeme špagátikom a na rozohriatom masle zo všetkých strán opekáme do červena. Spolu s mäsom opekáme zvyšné mandle, ktoré po opečení ihneď vyberieme.

  2. 2

    Rolády podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Po udusení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hlbšej misky. Do výpeku pridáme PL hladkej múky, trocha opečieme, potom pridáme podľa chuti horčicu, podlejeme vodou, rozmiešame a trocha podusíme. Na zjemnenie pridáme smotanu a krátko povaríme. Omáčku nesolíme, lebo výpek je zo syrov dosť slaný.

  3. 3

    Nakoniec omáčku dohladka rozmixujeme. Rolády podávame s farebnými cestovinami poliate omáčkou a posypané opraženými mandľami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia