Zapekaná kyslá kapusta

redakcia - fotkaredakcia, 13. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
40 g
400 ml
0,5 kg
1 KL
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny niekoľko minút dusíme. Potom ich zalejeme 250 ml vývaru, prikryjeme a dusíme asi 10 minút. Vytlačenú kapustu nakrájame, pridáme k zelenine, osolíme, okoreníme, posypeme cukrom, prikryjeme a varíme asi 15 minút.

  2. 2

    Počas varenia podlievame vývarom. Jablká očistíme, nakrájame na kocky a pridáme k zelenine po 15 minútach a ešte varíme 5 minút.

  3. 3

    Nakoniec kapustu so zeleninou a jablkami posypeme strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia