Maďarský paprikáš z vajec

zemo - fotkazemo, 13. októbra 2009

Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne naopak. Málokto si však vie predstaviť ako hlavnú Zobraziť celý popisPravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne naopak. Málokto si však vie predstaviť ako hlavnú surovinu na paprikáš nie mäso, ale uvarené vajcia na tvrdo.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
1 kelímok
1 ks
1 ks
2 ks
 KL
 PL




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do zlatista na masle. Pridáme na rezance nakrájanú zelenú a červenú papriku. Popražíme, podusíme kým nezmäkne a nasypeme mletú červenú papriku.

  2. 2

    Do rnca potom patria na malé kocky pokrájané ošúpané paradajky. Chvíľku odkryté dusíme a miešame. Pridáme horúcu vodu, posolíme a ďalej dusíme už pod pokrievkou. Nezabúdame, že všetko treba často miešať.

  3. 3

    Po zhruba 15 minútach pridáme na kúsky nakrájané vajcia na tvrdo. Chvíľku necháme prejst varom a paprikáš zalejeme kyslou smotanou. Už nevaríme, len jemne pomiešame. Podávame s bielym chlebom alebo dobré sú aj nokrlatá mojej babky. Čiže halušky z polohrubej múky, vody a vajca. Tak presne také, aké ochutnal Jaroslav Hašek pri túlkach do Puszta Magyarádu. Rovnaké, ako sa varia po stáročia na oboch brehoch rieky Dunaja i dosť od nich ďalej.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia