Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne naopak. Málokto si však vie predstaviť ako hlavnú Zobraziť celý popisPravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne naopak. Málokto si však vie predstaviť ako hlavnú surovinu na paprikáš nie mäso, ale uvarené vajcia na tvrdo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do zlatista na masle. Pridáme na rezance nakrájanú zelenú a červenú papriku. Popražíme, podusíme kým nezmäkne a nasypeme mletú červenú papriku.
- 2
Do rnca potom patria na malé kocky pokrájané ošúpané paradajky. Chvíľku odkryté dusíme a miešame. Pridáme horúcu vodu, posolíme a ďalej dusíme už pod pokrievkou. Nezabúdame, že všetko treba často miešať.
- 3
Po zhruba 15 minútach pridáme na kúsky nakrájané vajcia na tvrdo. Chvíľku necháme prejst varom a paprikáš zalejeme kyslou smotanou. Už nevaríme, len jemne pomiešame. Podávame s bielym chlebom alebo dobré sú aj nokrlatá mojej babky. Čiže halušky z polohrubej múky, vody a vajca. Tak presne také, aké ochutnal Jaroslav Hašek pri túlkach do Puszta Magyarádu. Rovnaké, ako sa varia po stáročia na oboch brehoch rieky Dunaja i dosť od nich ďalej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu