Foto: zemo
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň budú Petrove fazuľky. Nazval som ich podľa známeho, ktorý Zobraziť celý popisV jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň budú Petrove fazuľky. Nazval som ich podľa známeho, ktorý o nich stále básnil. Neklamal. Bašta ako hrom!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľky scedíme a na rozpálenom oleji osmažíme. Stále miešame, aby sa na každý lusk dostalo až do jej schrumkavenia.
- 2
Pred dokončením pridáme roztlačený cesnak a soľ a dobre premiešame. Potom na ohni fazuľky necháme iba chvíľku, bo nám cesnačok zhorkne jak taký blen.
- 3
Dáme na tanier a posypeme postrúhaným syrom. Zvykol som posypať fazuľky osmaženou slaninou. Je to ešte lepšie, ale slabšie žalúdky a črevné trakty potom dosť dôrazne protestujú. Jeme s čerstvým chlebom a zažívame ako by povedal priekopník nových trendov v stravovaní pán Imrich D.: Nebíčko v papulovi!
- 4
Jedlo sa osvedčilo hlavne v našom kolektíve v uzavretej miestnosti počas surových jesenných a zimných dní. Otravné návštevy a šéfstvo k nám síce vtrhli ako veľká voda, ale ihneď sa vyplavili ako také čurčeky umierajúceho pramienčoka na Sahare.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Optimálna veľkosť fotky k receptu je 608x360 pixelov, vtedy to krásne sadne do dizajnu stránky, systém na nej nič neupravuje a tým pádom neutrpí ani obsah, ani kvalita.
Máme tam limit maximálnej výšky, pretože inak by niektoré fotky zaberali jeden a pol obrazovky. Ak fotka prekročí výškový limit (berie sa do úvahy aj pomer ku šírke), systém fotku oreže. Samozrejme stroj nikdy neoreže fotku tak ako človek, lebo fakt nemôže vedieť, kde sa nachádza tá dôležitá časť obrazu.