Petrove fazuľky

zemo - fotkazemo, 14. októbra 2009
Petrove fazuľky
Foto: zemo

V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň budú Petrove fazuľky. Nazval som ich podľa známeho, ktorý Zobraziť celý popisV jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň budú Petrove fazuľky. Nazval som ich podľa známeho, ktorý o nich stále básnil. Neklamal. Bašta ako hrom!

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 ml pohár
5 strúčikov
250 g
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Fazuľky scedíme a na rozpálenom oleji osmažíme. Stále miešame, aby sa na každý lusk dostalo až do jej schrumkavenia.

  2. 2

    Pred dokončením pridáme roztlačený cesnak a soľ a dobre premiešame. Potom na ohni fazuľky necháme iba chvíľku, bo nám cesnačok zhorkne jak taký blen.

  3. 3

    Dáme na tanier a posypeme postrúhaným syrom. Zvykol som posypať fazuľky osmaženou slaninou. Je to ešte lepšie, ale slabšie žalúdky a črevné trakty potom dosť dôrazne protestujú. Jeme s čerstvým chlebom a zažívame ako by povedal priekopník nových trendov v stravovaní pán Imrich D.: Nebíčko v papulovi!

  4. 4

    Jedlo sa osvedčilo hlavne v našom kolektíve v uzavretej miestnosti počas surových jesenných a zimných dní. Otravné návštevy a šéfstvo k nám síce vtrhli ako veľká voda, ale ihneď sa vyplavili ako také čurčeky umierajúceho pramienčoka na Sahare.

Diskusia k receptu

zemo
Milý jolkipalki , už som chcel zamachruvať a že dám tam aj fotku, ale zase polovičné dielo. Odrezalo mi spodný okraj na veľkej fotke, kde bol jasný dôkaz ako sú tie zelené fazuľky chutné. No nič, idem bojovať s technikou ďalej!
redakcia
Problém býva najmä s výškovými fotkami. Pri fotke na výšku ju treba pred pridaním orezať tak, aby bolo vidno, čo byť vidno má, a urobiť z nej šírkovú fotku. Druhá možnosť je bez orezania fotku zmenšiť tak, aby výška nebola väčšia ako 400 px.

Optimálna veľkosť fotky k receptu je 608x360 pixelov, vtedy to krásne sadne do dizajnu stránky, systém na nej nič neupravuje a tým pádom neutrpí ani obsah, ani kvalita.

Máme tam limit maximálnej výšky, pretože inak by niektoré fotky zaberali jeden a pol obrazovky. Ak fotka prekročí výškový limit (berie sa do úvahy aj pomer ku šírke), systém fotku oreže. Samozrejme stroj nikdy neoreže fotku tak ako človek, lebo fakt nemôže vedieť, kde sa nachádza tá dôležitá časť obrazu.
jarco
Krásne recepty dávaš, milý Zemo. Také Zemité :-) Ja som síce trochu náročnejší gurmán, konzerva pre mňa nikdy nemôže byť základom jedla, ale rád čítam.
vegetarianka
a čo mrazené fazuľky? tie sa u mňa povaľujú bežne. tiež budem mať nebíčko v papulovli? ale ja určite bez slaniny :-)
zemo
Najprv vegetariánka - pozbieraj povaľované fazuľky, nechaj rozmraziť, osuš v utierke a keď sú suchšie, ako by bolo treba, nebudú podobne prskať ako tie sterilizované, o ktorých som zabudol napísať aby sa dali odkvapkať:) Mea culpa, ale takáta MALIČKÁ! Slaninu nechaj dravcom!
zemo
A teraz si na rade ty, Jarco. Od zajtra budú recepty, o ktorých si ani nechyroval, iba počul a možno ochutnal. Vychádzam z toho, že najprv sa má človek nasýtiť a potom môže uvažovať o delikatesách. A tu konzervu ti ešte zrátam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia