Losos na masle so zemiakmi
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie...
Kačacie prsia so špargľou
Táto kombinácia ma napadla keď som bol nakupovať v Lidli. Špargľu som tento rok ešte nevaril....
Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
Kurča pečené u nás na Turky Day
My, teda ja s mojou krajšou a samozrejme, že aj lepšou ½, sme vlani...
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Pečené buchty ako ich poznáme zo školy
Opäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na...
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Tvarohové guľky s bazovým šodó
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Plnené kuracie „rolky“
Cibuľku nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji do sklovita a pridáme šampiňóny.
Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli
Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí...
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...
Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku
Toto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som...
Syrový rezeň zo zvyškov
Ahojte varecháči. Čo tak si vypražiť rezne aj zo zbytkov /múka, prézle, vajcia s...
Tirolská panvička
Z častých výletov si niekedy odvezieme domov aj dobrý nápad na dobrý obed z dobrej reštaurácie...
Výborný guláš z párkov
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a...
Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...
Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou
Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom...
Vepřové ražniči se starým postupem
Tak jsem se pokusil splnit slib, který jsem dal Kukulienke. Dost jsem se vracel do...
Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...