Foto: Hotel Štefánik Myjava
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25-50 minút
na 160-180 °C
na 160-180 °C
Postup
-
1
Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu restujeme. Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní. Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút. V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.
- 2
Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom. Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty, údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu. Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom.
- 3
Zapečieme v rúre dočervena. elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 25 – 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja to robievam so škvarkami namiesto údeného mäsa, ale mäso je O.K.