Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Branislav Križan
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave, 15. októbra 2009
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave, 15. októbra 2009
Foto: Pravda - Marek Velček
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90-120 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, šľahačku, soľ a korenie. Touto zmesou natrieme stehná a zrolujeme. Zviažeme a dáme piecť na 90 stupňov Celzia asi na 1,5 – 2 hodiny do husacej masti.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď budú zemiaky mäkké, väčšiu časť vody zlejeme do zemiakov, pridáme teplé mlieko a maslo.
- 3
Do hotovej kaše pridáme orestovanú cibuľku na husacej masti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Do hotovej kaše pridáme orestovanú cibuľku na husacej masti."
Brambory rozmixované s většinou vody, k tomu mléko? Pak máslo a cibuli na sádle? Není to nejaké pomotané? Moc tekutin, moc tuku...