Kapustové bochníky

redakcia - fotkaredakcia, 14. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1/2 KL
30 g
320 ml
Plnka:
0,5 kg
2 ks
120 g
120 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme droždie rozmiešané vo vode a vypracujeme tuhšie cesto. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť. Uvarené zemiaky prelisujeme a zmiešame s vyžmýkanou kapustou.

  2. 2

    Pridáme nadrobno pokrájanú a opraženú slaninu, cibuľu i klobásu. Osolíme, ochutíme a dobre premiešame. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a pokrájame na štvorce.

  3. 3

    Na každý dáme PL plnky a vytvarujeme bochníčky. Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia