![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľubovniansky vrabec
Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zajac na paprike
Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaková placka plnená mäsom
Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie srdce na smotane
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roštenka v uhorkovej omáčke
Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slovenský kotlíkový guláš
Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené baranie mäso
Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát s grilovaným hermelínom
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladké penne
Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny plnené špenátom a syrom
Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené špagety cacciatore
Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzske špagety
Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátové halušky so syrom
Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...