Pstruhy plnené brokolicou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Pstruhy plnené brokolicou
Foto: Matt Rybanský
6
porcií

Suroviny

1500 g
150 g
100 g
150 g
200 g
10 g
50 g
60 g
20 g
500 g




Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice. Krevety a očistený pór nakrájame na drobné kocky a restujeme na polovičnej dávke masla 2 minúty, osolíme a okoreníme. Všetko rozmixujeme spolu s varenou brokolicou. Pstruhy očistíme a vyrežeme filety, ktoré zbavíme kostí. Každú filetu s kožou nakrájame na 3 kosoštvorce a na troške masla ich najskôr opečieme stranou, kde je koža.

  2. 2

    Po 2 minútach ich otočíme, osolíme, okoreníme a odstavíme z ohňa. Polovicu kosoštvorcov potrieme brokolicovou náplňou a preložíme cez ne ďalších šesť kosoštvorcov. Takto pripravené porcie rozložíme na plech, posypeme strúhankou zmiešanou so strúhaným syrom a dáme zapiecť na maximálne 3 minúty.

  3. 3

    Podávame na fazuľkových strukoch krátko podusených na masle.

  4. 4

    Náš tip: Ak chceme, aby si zelenina zachovala svoju prirodzenú a sviežu farbu, veľmi krátko ju povaríme vo vriacej vode a ihneď po vybraní vložíme do pripravenej nádoby s ľadovou vodou.

Diskusia k receptu

dobryhrncekvar
Tak toto nemá chybu, pstruh, zelená fazuľka, brokolica....všetko čo mám rada a ešte aj podusené na masle, určite skúsim!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia