Pstruhy plnené brokolicou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Foto: Matt Rybanský
porcií
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice. Krevety a očistený pór nakrájame na drobné kocky a restujeme na polovičnej dávke masla 2 minúty, osolíme a okoreníme. Všetko rozmixujeme spolu s varenou brokolicou. Pstruhy očistíme a vyrežeme filety, ktoré zbavíme kostí. Každú filetu s kožou nakrájame na 3 kosoštvorce a na troške masla ich najskôr opečieme stranou, kde je koža.
- 2
Po 2 minútach ich otočíme, osolíme, okoreníme a odstavíme z ohňa. Polovicu kosoštvorcov potrieme brokolicovou náplňou a preložíme cez ne ďalších šesť kosoštvorcov. Takto pripravené porcie rozložíme na plech, posypeme strúhankou zmiešanou so strúhaným syrom a dáme zapiecť na maximálne 3 minúty.
- 3
Podávame na fazuľkových strukoch krátko podusených na masle.
- 4
Náš tip: Ak chceme, aby si zelenina zachovala svoju prirodzenú a sviežu farbu, veľmi krátko ju povaríme vo vriacej vode a ihneď po vybraní vložíme do pripravenej nádoby s ľadovou vodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu