Postup
-
1
Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať. Potom vodu vymeníme, fazuľu uvaríme domäkka a zlejeme. Trochu vody z fazule, asi 400 ml, si necháme na podliatie. V hrnci rozohrejeme olej a postupne na ňom opečieme na kolieska nakrájanú klobásku a plátky slaniny. Vyberieme dierovanou lyžicou a odložíme nabok.
- 2
V kastróle potom osmažíme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, na kúsky nakrájanú zelenú papriku. Nakoniec pridáme k zelenine plátky paradajok. Ešte chvíľu opekáme, pridáme uvarenú fazuľu, zalejeme trochou vody z fazule a ochutíme octom, soľou, korením a čili. Dusíme na miernom ohni asi 10 minút a potom pridáme opečenú slaninu a klobásky.
- 3
Spoločne krátko povaríme, stiahneme z ohňa, vmiešame nasekanú vňať koriandra a podávame s chlebom alebo pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu