![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos s pšenovým šalátom
Včera sa mi podaril takýto pestrofarebný obed. V týchto takmer neznesiteľných horúčavách sa snažím pripraviť rýchle a ľahšie stráviteľné jedlá, samozrejme, musia byť aj chutné....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia plnené bryndzou
Dnes sme si veruže pochutnali. A pritom je to taký recyklačný recept - bolo treba minúť bryndzu aj posledné vlaňajšie zemiaky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Goody Fody steaky chicken style s cuketovými rezancami
Ľahké, rýchle a jednoduché jedlo plné bielkovín a vlákniny.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Indické maslové kura podľa Lukáša Bielku
Tentokrát nám navaril renomovaný vlasový stylista Lukáš Bielka. Jeho voňavé maslové kura dokazuje, že je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Guláš z červenej fazule
Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu)....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Topinamburový krém s hľuzovkovým olejom
Asi nik nepochybuje, že zemiak patrí do slovenskej kuchyne. No vedeli ste, že topinambur...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané tortily taquitos
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tantuni
Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pohánkové rizoto so zeleninou
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme nadrobno nakrájanú papriku, na malé kúsky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchá a zdravá zapekaná brokolica
Jednoduchý recept na úžasnú zapekanú brokolicu, ktorú môžete jesť bez výčitiek.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zuzine langoše bez vajec
Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo...