Kuracie mäso s cuketou a kurkumou
Foto: frommykitchendotcom
Sezónny cuketový obed pre celú rodinu.
príprava
Postup
-
1
Na oleji osmažíme cibuľu nasekanú nadrobno. Mäso nakrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Smažíme spolu zhruba 5-7 minút za občasného miešania. Medzitým nakrájame cuketu na kocky a pridáme k mäsu. Pokiaľ máte mladé domáce cukety, nemusíte ich ani šúpať. Ochutíme provensálskym korením, kurkumou, červenou paprikou a čiernym korením.
- 2
Podlejeme vínom a trochou vody, osolíme a necháme chvíľu dusiť, aby cuketa zmäkla.
- 3
Keď už je hotové, v troche vody rozmiešame škrob , prilejeme k omáčke a zamiešame (namiesto škrobu môžete použiť aj múku). Úplne na záver pridám aj jednu menšiu PL masla a nechám v omáčke rozpustiť. S ryžou omáčka chutí úplne najlepšie.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu