Granadír

jany1976 - fotkajany1976, 27. septembra 2022
Granadír
Foto: jany1976

Klasický granadír s perfektnou chuťou osmaženej cibuľky a mletej červenej papriky milujem.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
2 ks
1 PL
 (alebo masť)




Postup

  1. 1

    Uvaríme si zvlášť zemiaky a fliačky v osolenej vode.

  2. 2

    Na masti alebo oleji opražíme nakrájanú cibuľu a pri konci pridáme mletú červenú papriku, nepražíme aby nezhorkla, iba párkrát premiešame.

  3. 3

    Zamiešame s uvarenými zemiakmi a fliačkami. Pár zemiakov roztlačíme s vidličkou.

  4. 4

    Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  5. 5

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

farbuska
Granadír mám veľmi rada (robím podobne ako ty: zemiaky, fliačky na cibuľku s trochou papriky), ale ušila som si na seba búdu: odkedy som si raz urobila vlastné domáce fliačky, už to s kúpenými nie je celkom ono. Tak ma teraz stojí viac času a námahy... :)
evanaaa
Aj ja mám granatír rada, asi jediné moje obľúbené jedlo, ale robím ho ako ho robievala mama - zemiaky nakrájané na malé kocky dusím na opaprikovanej cibuľke (tiež opraženej), snažím sa nepodlievať, treba miešať, (v najhoršom pridám 1-2 lyžice vody), a až keď sú mäkké, trochu ich ešte vareškou podrvím, aby neboli veľké kusy, ale nie na kašu, pridám do nich uvarené fliačky. Mala by som si zasa najbližšie spraviť, mám na ne chuť.....
haji
Staré dobré recepty nikdy nezklamou. Dala bych maličký testovací vzoreček. Aby žlučník nevěděl.. Chutné foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia