Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín fotorecept
Foto: novalim
Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí neodmietnu na obed teplý sladký pokrm? My veru áno. Ovocných guliek sme sa už niečo
napripravovali, ale tieto Zobraziť celý popisAj vy patríte medzi ľudí, ktorí neodmietnu na obed teplý sladký pokrm? My veru áno. Ovocných guliek sme sa už niečo
napripravovali, ale tieto vás očaria svojou jednoduchosťou. Na ich prípravu vám stačia iba dve suroviny - jablká a naša
bezlepková krupica. To má isto po ruke doma každý z vás, čo žije bez lepku. My sme si ich posypali tvarohom, orechmi a poliali
medom - neodolateľná kombinácia. Vyskúšajte si ju dnes aj vy.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3-4 ks |
|
150 g (+ na obaľovanie) |
|
Na posypanie: | |
|
|
nasekané |
|
|
|
Na poliatie: | |
roztopené |
|
Na osladenie: | |
(alebo javorový sirup, cukor) |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame do väčšej misky (v nastrúhanom stave by mala byť hmotnosť jabĺk aspoň 350 g).
-
2
Pridáme k nim krupicu a dobre spolu premiešame. Prikryjeme a dáme do chladničky na hodinu odležať (krupica pekne nasiakne šťavu z jabĺk a vytvorí sa kompaktná hmota).
-
3
Po odležaní vyberieme z chladu a tvarujeme guľky s priemerom približne 5-7 cm, ktoré ešte obalíme v krupici.
-
4
Hotové vhodíme do vriacej vody a krátko povaríme (varíme maximálne 4 minúty, inak sa môžu rozvariť). Guľky vyberieme z vody a necháme odkvapkať.
-
5
Podávame posypané tvarohom, škoricou, nasekanými vlašskými orechami a preliate trochou roztopeného masla. Osladiť môžeme medom, sirupom alebo cukrom.
Diskusia k receptu